Εκτύπωση

Χάρυ Μπελαφόντε “Sing you Song”.Δύο μοναδικές εκδηλώσεις-προβολές για τη μουσική και το όραμα ενός ανθρώπου και μιας εποχής

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

politismos belafonteifa800

Δύο σπάνια συγκινητικές αλλά και γεμάτες έμπνευση βραδιές θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το αθηναϊκό κοινό στις 17 και στις 19 Απριλίου 2018. Με πρωτοβουλία του World Human Forum, το Centre Culturel Hellénique (Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο–Παρίσι) παρουσιάζει την βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του διάσημου τραγουδιστή, Χάρυ Μπελαφόντε, στο Auditorium Théo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, οδός Σίνα 31, στις 20:00.

Οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου και της ΕΡΤ.

Η εκδήλωση της 17ης Απριλίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία της φίλης του και διάσημης σε όλο τον κόσμο ελληνίδας τραγουδίστριας και Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNICEF, Νάνας Μούσχουρη. Την ημέρα αυτή θα υπάρξει απευθείας σύνδεση με την Νέα Υόρκη ώστε οι δύο παλιοί γνώριμοι να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μπροστά στο κοινό.
Στην προβολή της 19ης Απριλίου, επίσης θα παρευρίσκεται η Νάνα Μούσχουρη η οποία θυμάται για τον Μπελαφόντε: "Ήταν το 1963 που με άκουσε στην Γιουροβίζιον και με κάλεσε να τραγουδήσω στην τουρνέ του μετά την Μύριαμ Μακέμπα. Έτσι έγινε ο δάσκαλός μου σε μουσικές επιλογές και με εισήγαγε σε ένα ρεπερτόριο μοναδικό που ο ίδιος είχε ανακαλύψει. Καλλιτέχνης με ανθρωπιά, ελευθερία, ενθουσιασμό και γενναιοδωρία".

Η ταινία με τίτλο "Sing your Song" παράλληλα με την καλλιτεχνική πορεία του Χάρυ Μπελαφόντε, αναδεικνύει μία άλλη πλευρά της προσωπικότητάς του. Αυτήν του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στενός φίλος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και των Τζον και Μπόμπυ Κένεντυ, ακόμη και σήμερα, στα 90 του χρόνια, αγωνίζεται κατά της βίας και των ανισοτήτων στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους: «ο καθένας μας έχει τη δύναμη να τραγουδήσει τον δικό του σκοπό». (Το τρέιλερ της ταινίας)
Η κόρη του Χάρυ Μπελαφόντε και παραγωγός της ταινίας, Τζίνα Μπελαφόντε αναφέρει «Είμαι ενθουσιασμένη και νιώθω μεγάλη τιμή που η ταινία μας θα προβληθεί στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Έλληνες και εύχομαι η ιστορία της οικογένειας μου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης που θα οδηγήσει σε μία συλλογική ενεργοποίηση και επούλωση».

Και οι δύο προβολές (ώρα έναρξης 20:00) είναι με ελεύθερη είσοδο. Δελτία προτεραιότητας θα διατίθενται στην είσοδο του Auditorium Théo Angélopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, μία ώρα πριν από την προβολή.


Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, 17 & 19 Απριλίου
ώρα έναρξης 20:00
είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015