Εκτύπωση

Υπέρ των «πράσινων» ομολόγων η Κριστίν Λαγκάρντ

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia lagardeprasinaomologa800

H Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πρόκειται τον Νοέμβριο να διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στο πηδάλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Εκτύπωση

ΕΤΕπ: 55 εκατ. ευρώ για την αστική αναβάθμιση του δήμου Aθηναίων

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia etepkaminis800

Σε επενδύσεις στην ενεργειακή αναβάθμιση, τον πολιτισμό, τα απορρίμματα και την αστική αποκατάσταση θα προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων, με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την καλύτερη διαχείριση των κλιματικών κινδύνων.

Εκτύπωση

Οι αγορές πίσω από τη γεωπολιτική

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia agoresgeopolitiki800

Mε αφορμή την αναστάτωση πάλι στην Μ. Ανατολή -και την αποχώρηση των ΗΠΑ απο την πολυμερή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν – και χωρίς να κλείνουμε τα μάτια στην σφαγή αθώων αμάχων στην ματωμένη γή της Γάζας, ας ανατρέξουμε στις κρυμμένες οικονομικές συσχετίσεις του παγκοσμιοποιημένου παίγνιου ηγεμονικής ισχύος που διεξάγεται δίπλα μας.

Εκτύπωση

Ε.Ε.: Σε χώρες μεσαίου εισοδήματος το 78% της κλιματικής χρηματοδότησης

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

economy climafunding800

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ευνοεί τις χώρες μεσαίου εισοδήματος με το πρόγραμμα κλιματικής βοήθειας της, σύμφωνα με ανάλυση από έναν συνασπισμό αναπτυξιακών και θρησκευτικών φορέων, τη ΜΚΟ ACT Alliance.

Εκτύπωση

Ενισχύεται η συνεργασία Κομισιόν- ESM για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων μελλοντικών κρίσεων

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia commissionesmmemorandum800

Μνημόνιο συννεόνησης για τη μεταξύ τους συνεργασία υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, επιδιώκοντας τον πιο στενό συντονισμό των δράσεών σε περίπτωση μελλοντικών κρίσεων.

Εκτύπωση

ΕΕ: Fast track έγκριση της CETA με την Ιαπωνία

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia eujapanceta800

Στην προσπάθεια να αποφύγει τις έντονες αντιδράσεις, που καθυστέρησαν την εμπορική συμφωνία με τον Kαναδά (CETA), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προωθήσει διαδικασία fast-track για την άμεση έγκριση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με την Ιαπωνία.

Εκτύπωση

Λαγκάρντ: Οι εμπορικές εντάσεις, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Eυρωζώνη

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia lagardeeurozone800

Οι συνεχιζόμενες εντάσεις για το διεθνές εμπόριο είναι το μεγαλύτερο οικονομικό ρίσκο για την Ευρωζώνη, προειδοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Εκτύπωση

Η ΕΕ θα επιβάλει επιπλέον δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές τον Ιούλιο

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia eudasmoiusa800

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε επιλεγμένες εισαγωγές από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο, κλιμακώνοντας μια διατατλαντική εμπορική διαμάχη μετά την επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον στον ευρωπαϊκό χάλυβα και το αλουμίνιο.

Εκτύπωση

Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες επιμένουν ότι οι πλούσιες χώρες πρέπει να συνεχίσουν να ηγούνται της κλιματικής δράσης

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia plousieshoresclimachange800

Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της Κίνας, της Νότιας Αφρικής, της Βραζιλίας και της Ινδίας συναντήθηκαν στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής για να εδραιώσουν τη συνεργασία τους σε ένα έτος κατά το οποίο ελπίζουν να κερδίσουν παραχωρήσεις από τις πλούσιες χώρες σχετικά με τους κανόνες της Συμφωνίας του Παρισίου.

Εκτύπωση

Η «πράσινη» οικονομία μπορεί να δημιουργήσει 24 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2030

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

economy greeneconjobs800

Η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει 24 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Εκτύπωση

Ερευνα: Μέσα σε οκτώ χρόνια οι έκτακτοι άμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 94%

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia elladaforologiko800

Αδικο και αναποτελεσματικό είναι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα ενώ αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές ανισότητες, είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλάζει πολύ συχνά και είναι φτιαγμένο με τρόπο που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015