Εκτύπωση

Τα φωτοβολταϊκά ηγούνται της στροφής στην καθαρή ενέργεια

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy solarpanelseu800

Οι φωνές για τους κινδύνους και το κόστος της κλιματικής αλλαγής έχουν ενισχυθεί και η στροφή σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας συνεχίζεται με την παγκόσμια παραγωγική δυναμικότητα να αναπτύσσεται σε ρυθμούς διψήφιου ποσοστού ετησίως. 

Εκτύπωση

ΕΕ: Νέος στόχος για 32% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy eurenewablesnewdeal800

Οι συνομιλίες σχετικά με την πολιτική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασαν σε μία απροσδόκητη θετική κατάληξη, αφού οι διαπραγματευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμβιβασμό με στόχο το 32%, καθώς και την πλήρη παύση της χρήσης φοινικέλαιου στις μεταφορές μέχρι το 2030.

Εκτύπωση

1,5 εκατομμύρια ευρώ για τη μείωση των εκπομπών CO2

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy lowcarbonprize800

Δράσεις και προϊόντα τεχνολογίας για την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο της των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Horizon prize – Low cabon energy inducement prize 2016 – CO2 reuse.

Εκτύπωση

Διεθνής πυρηνική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

perivallon symfoniaekpompesanthraka800

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσουν έναν συνασπισμό με στόχο την προώθηση της πυρηνικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Εκτύπωση

Νέος δορυφόρος για τον εντοπισμό πηγών ρύπανσης μεθανίου

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

eneryg methanesat800

Το μεθάνιο είναι το δεύτερο πιο άφθονο αέριο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, μετά το διοξείδιο του άνθρακα, από το οποίο έχει ικανότητα παγίδευσης θερμότητας 25 φορές μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια ενός αιώνα.

Εκτύπωση

Το έργο της Πτολεμαΐδας ασύμβατο με τη μετάβαση από το λιγνίτη

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy ptolemaidav800

Μακρύς φαίνεται πως είναι ο δρόμος για τη μετάβαση από το λιγνίτη στην ελληνική επικράτεια. Μπορεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία ενέργειας να έχει δεσμευτεί να μην επενδύσει σε νέες μονάδες μετά το 2020, ωστόσο έργα όπως το «Πτολεμαΐδα V», αποτελούν σοβαρά ανασταλτικά εμπόδια στη διαδικασία της απανθρακοποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Εκτύπωση

750.000 ευρώ για φωτοβολταϊκά σε ιστορικές αστικές περιοχές

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy solarsurbandistricts800

Δράσεις για την ενσωμάτωση νέων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε προστατευόμενες ιστορικές αστικές περιοχές, στο πλαίσιο των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Horizon prize for Integrated Photovoltaic System in European Protected Historic Urban districts.

Εκτύπωση

Η «εξόρυξη» Bitcoin καταναλώνει το 0,5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy bitcoinmining800

Η Bitcoin, το αποκεντρωμένο και συναινετικό ψηφιακό νόμισμα που σημείωσε πέρυσι τεράστιες αυξήσεις τιμών, θα χρησιμοποιεί ως το τέλος του έτους το 0,5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Εκτύπωση

Τα σκουπίδια θα...παράγουν ρεύμα στην Ηπειρο

on . Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

energy epirusskoupidiaenergeia800

Με ταχύτητα προχωρεί το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ηδη έχει ολοκληρωθεί το 60% των εργασιών, παρότι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μεταξύ της εταιρείας Τέρνα Ενεργειακή και της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν έχει ακόμη κλείσει χρόνο (είχε υπογραφεί τον περασμένο Ιούλιο).

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015