Εκτύπωση

Νέα εργαλεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής θεσπίζει η Επιτροπή

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politics commistaxinvasion800

Στη δημιουργία νέων εργαλείων για την κάλυψη των κενών του ενωσιακού συστήματος φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών μελών στο συγκεκριμένο τομέα.

Εκτύπωση

Πολιτική συνοχής μετά το 2020: "απλούστερη στη χρήση, πιο κοντά στις ανάγκες σας"

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politics eucohesionpolicy800

Έχει προϋπολογισμό 374 δισ. ευρώ, αποτελεί την κύρια πηγή επενδύσεων της Ευρώπης και επιδιώκει τη μείωση των οικονομικών, κοινωνικών και εδαφικών ανισοτήτων στην Ευρώπη: είναι η νέα πολιτική συνοχής για την περίοδο 2021-2027, όπως την παρουσίασε η Επιτροπή στις 29 Μαΐου.

Εκτύπωση

Η ΕΕ αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια μέσω της Εγγύησης για τα Παιδιά

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politiki eupaidikiftoheia800

Σχεδόν το 26,4% των παιδιών σε ολόκληρη την ΕΕ βιώνουν ή κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπα με συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ωστόσο, η ΕΕ έχει αναπτύξει ορισμένες πολιτικές, για να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχητική τάση, γράφουν σε άρθρο τους στη EURACTIV οι ερευνήτριες της RAND Europe, Joanna Hofman και Katie Stewart.

Εκτύπωση

ΕΕ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politiki eufakenewsmetra800

Μέτρα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο αποφάσισε να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ορίζοντας ως παραπληροφόρηση τις «αποδεδειγμένα ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που δημιουργούνται, παρουσιάζονται και διαδίδονται για οικονομικό όφελος ή για τη σκόπιμη παραπλάνηση του κοινού και ενδέχεται να βλάψουν το κοινό συμφέρον».

Εκτύπωση

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ζητά από την ΕΕ συμβιβασμό για τους κλιματικούς στόχους

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

climachage euthalassarypoi800

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις της σχετικά με το φιλόδοξο κλιματικό στόχο για τη διεθνή ναυτιλία, προειδοποιεί το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, λίγο πριν από μια σημαντική συνάντηση με το Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ) τον επόμενο μήνα.

Εκτύπωση

Ε.Ε.: Εντολή στην Κομισιόν για μακροπρόθεσμη κλιματική στρατηγική ως τις αρχές του 2019

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

climachange commisionstohoiupd800

Ο Επίτροπος Κλίματος και άλλοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπονήσει μακροπρόθεσμη στρατηγική για το κλίμα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019, στα πλαίσια συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εκτύπωση

ΕΚ: Ίση αμοιβή για ίση εργασία στους αποσπασμένους εργαζόμενους

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politics euamoivesergasia800

Οι εργαζόμενοι που αποστέλλονται προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ θα λαμβάνουν πλέον ίση αμοιβή για ίση εργασία στον ίδιο τόπο, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκτύπωση

Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ: Οι «Λαϊκιστές» στην Ευρώπη διασπείρουν μίσος

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politiki populismeffectglb800

Τη «διασπορά από τους λαϊκιστές στην Ευρώπη, μίσους και φόβου», όπως επίσης «διαστρεβλωμένων και λανθασμένων ιδεών ως προς τους μετανάστες και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατήγγειλε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, σε ομιλία του σε διεθνή εκδήλωση στο Δημαρχείο της Βιέννης για τα 25 χρόνια από τη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Εκτύπωση

Η Κομισιόν ενεργοποιεί το μέτρο αποκλεισμού κυρώσεων

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politics eumihanismoskyroseon800

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης του μέτρου αποκλεισμού κυρώσεων για την προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων κατά τη Τεχεράνης.

Εκτύπωση

Αλλάζει το INTERREG μετά το 2020

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

eu interregprogram800

Σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική των προγραμμάτων ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας (ETC), γνωστά ως προγράμματα INTERREG, προανήγγειλε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ALDE και την πρόεδρο της Επιτροπής REGI, Iskra Mihaylova, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκτύπωση

Τι πληρώνει η Ε.Ε. για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

eu elladametanasteutiko800

Η Ε.Ε. έχει εγκρίνει έως σήμερα περίπου 1,5 δισ. ευρώ κονδύλια για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα και 750 άτομα έχουν τοποθετηθεί στα νησιά της, τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές, οι οποίες μιλούν για σχεδόν προνομιακή διαχείριση της χώρας και συγχρόνως προτρέπουν την κυβέρνηση να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015