Εκτύπωση

Η ΚΑΠ έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με αναφορά

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika capanaptyssomenes800

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), τιμωρεί τους τοπικούς αγρότες και βλάπτει το περιβάλλον, ενώ συνεχίζει να ευνοεί την προσθήκη φοινικέλαιου στο γάλα σκόνης, τις εξαγωγές μαλακού σίτου σε βάρος των τοπικών προϊόντων, καθώς και την υπερκατανάλωση σόγιας από τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της EURACTIV France.

Εκτύπωση

Τεράστια ποσά για ερευνητικές δράσεις με στόχο τη μείωση των χημικών

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika viologikeskalliergeies800

Iδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των βιολογικών προτύπων δίνουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές. Όπως έγινε γνωστό, από τα συνολικά 1,8 δισ. ευρώ που έχει διαθέσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020 για τη χρηματοδότηση της γεωργικής έρευνας το διάστημα 2014-2020, τα 676 εκατ. ευρώ έχουν διοχετευτεί σε δράσεις για τη μείωση της χρήσης χημικών στη φυτική παραγωγή και φαρμακευτικών προϊόντων στην κτηνοτροφία.

Εκτύπωση

Στο έλεος της ξηρασίας η Κύπρος

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika xirasiakypros800

Tο σκληρό της πρόσωπο δείχνει η κλιματική αλλαγή στην Κύπρο, καθώς η χώρα πλήττεται από ξηρασία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Κύπριοι καλλιεργητές γνωρίζουν ότι και φέτος θα έχουν πολύ μικρές διαθέσιμες ποσότητες νερού για τις εκμεταλλεύσεις τους.

Εκτύπωση

Φόρουμ για το μέλλον της Γεωργίας: Αγροδιατροφικός τομέας με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την παραγωγή

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika forumeuviosimi800

Την ανάγκη στροφής από το σημερινό παραγωγικό μοντέλο του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων σε μια προσέγγιση κατά την οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο εκδημοκρατισμός θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δομών του, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, Hilal Elver.

Εκτύπωση

Αγροτικό Συνέδριο ΣΑΣΟΕΕ: Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα μετά το 2020

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika synedriosasoe800

Συνέδριο με θέμα «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά το 2020 και η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), έναν χρόνο μετά τη σύστασή του.

Εκτύπωση

Εκσυγχρονισμό και απλούστευση της ΚΑΠ μετά το 2020 ζητά η Επιτροπή

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika capeutheseis800

Για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, η Επιτροπή προτείνει τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Εκτύπωση

Ενισχύονται τα ελληνικά προϊόντα στις ευρωπαϊκές αγορές

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika ellinikaproiontaeu800

Με τη δυναμική της περσινής χρονιάς, όπου κατεγράφη νέο ρεκόρ εξωστρέφειας συνεχίζουν να κινούνται και στο πρώτο τρίμηνο του 2018 οι ελληνικές εξαγωγές, εκτιμά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Εκτύπωση

Κομισιόν: Μέτρα για απαγόρευση αθέμιτων πρακτικών στον εφοδιασμό τροφίμων

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika praktikestrofimaeu800

Η Επιτροπή στοχεύει στις πλέον επιβλαβείς αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ώστε να προσφέρει στους γεωργούς και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερη ανάγκη να διαχειρίζονται κινδύνους επί των οποίων έχουν ελάχιστο ή μηδενικό έλεγχο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Εκτύπωση

Μεγαλύτερη ωφελημένη η Πολωνία από την άρση των ποσοστώσεων γάλακτος στην ΕΕ

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika arsiposostoseisgalaktos800

Τρία χρόνια μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων στο γάλα, η Πολωνία έχει αποκομίσει τα περισσότερα κέρδη μεταξύ των χωρών που εντάχθηκαν το 2004, στο πλαίσιο της μεγάλης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτύπωση

Γιούνκερ: Κίνδυνοι περικοπών σε ΚΑΠ και Συνοχή

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika junckercapsynohi800

Την πρόθεσή τους ότι θα προσθέσουν περισσότερα κονδύλια στον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2020 εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε ότι τα κονδύλια για τους αγρότες και τη συνοχή θα συνεχίσουν να μειώνονται.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015