Items filtered by date: April 2021

Η Ευρώπη έζησε το 2020 την πιο ζεστή της χρονιά, με τις περιοχές της Αρκτικής να αντιμετωπίζουν ένα καλοκαίρι ακραίων δασικών πυρκαγιών εν μέρει εξαιτίας της χαμηλής χιονόπτωσης και τη θερμοκρασία στη Σιβηρία να είναι κατά 4 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο, ανακοίνωσε σήμερα το Πρόγραμμα Γεωσκόπησης της ΕΕ Κοπέρνικος.

Βασικές προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη είναι η ισοτιμία και η δικαιοσύνη. Η έμπρακτη στήριξη των πρωταγωνιστών της επανεκκίνησης της οικονομίας. Όσους ήδη διαμορφώνουν το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, σε δυναμικούς τομείς όπως αυτούς της ενέργειας, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, των υποδομών, έργα για την προσαρμογή και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής κλπ. Με λίγα λόγια, δυναμική επένδυση στο άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας και ευκαιρίες για όλους. Ταυτόχρονα, όμως απαιτείται συνέχιση της στήριξης των αδυνάμων, έτσι ώστε η νέα εποχή να είναι μία περίοδος ευημερίας, χωρίς αποκλεισμούς. Στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση δεν πρέπει να μείνει κανείς πίσω. #postoftheday #palialexis_ilias

Published in POST OF THE DAY

ΗΠΑ και Ελλάδα Ενώνουν Δυνάμεις για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής

Η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ και σήμερα ορίζουμε την μελλοντική πορεία προς τα εμπρός σε ένα από τα πλέον πιεστικά και καθοριστικά θέματα της γενιάς μας: την κλιματική κρίση. Κοινό άρθρο του ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ..

Published in EDITORIAL

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε σήμερα στη Σύνοδο Ηγετών για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά υπό την προεδρία του Ειδικού Απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Κλίμα και πρώην Αντιπροέδρου, Τζον Κέρι. Ο κ. Σκρέκας εξήρε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με την υιοθέτηση νέων, πιο φιλόδοξων στόχων για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με εκείνους που είχαν τεθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων.

«H “ υψηλή πολιτική” είναι επιτυχημένη όταν φτάνει χαμηλά, όταν αγγίζει τον καθένα από εμάς, σαν εργαζόμενο, σαν καταναλωτή, σαν πολίτη, όταν βελτιώνει την καθημερινότητά μας και την τσέπη μας, όταν βελτιώνει το περιβάλλον που ζούμε, δουλεύουμε και διασκεδάζουμε, όταν αφήνει, τελικά, απτό θετικό πρόσημο στη ζωή μας» ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ανοίγοντας το ειδικό webinar «Green Energy» του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Published in ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά το ήμισυ έως το τέλος της δεκαετίας. Η θέσπιση του νέου φιλόδοξου κλιματικού στόχου των ΗΠΑ στόχο έχει να συσπειρώσει και άλλες χώρες, προκειμένου να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.  Πριν από την προγραμματισμένη διήμερη διαδικτυακή συνάντηση δεκάδων ηγετών του κόσμου με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μεταξύ 50% και 52% έως το 2030, με βάση σε επίπεδα του 2005.

 Η ανάπτυξη της παγκόσμιας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας επανασχεδιάζεται και περιστρέφεται πλέον γύρω από έναν όρο που κυριαρχεί παντού και έχει να κάνει με το σεβασμό στο περιβάλλον. Όλοι πλέον αναφέρονται στην πράσινη οικονομία, στις πράσινες χρηματοδοτήσεις στα κριτήρια ESG. Ο όρος πράσινη οικονομία κυριαρχεί πλέον στην διεθνή και κατ’ επέκταση στην εγχώρια ατζέντα καθώς σχεδιάζονται οι στρατηγικές ανάπτυξης και μεγέθυνσης της οικονομίας και των επιμέρους κλάδων της. Η πράσινη οικονομία έχει δημιουργήσει μια σειρά νέων όρων που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό όπως πράσινες χρηματοδοτήσεις, πράσινη ανάπτυξη. Στο επιχειρείν κυριαρχεί ο όρος ESG (Environmental, Social, Corporate Governance).Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για τον μέσο πολίτη; 

Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Η Καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα» διοργανώνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) στο πλαίσιο συνεργασίας της με το υπουργείο Εσωτερικών και τη γαλλική École Nationale d' Administration (ΕΝΑ).   Η νέα αυτή δράση διακρίνεται σε δύο διαλέξεις και σε αντίστοιχα εργαστήρια. Η πρώτη διάλεξη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη διαχειρίζεται την καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα, ενώ εκείνη που θα ακολουθήσει στις 28 Απριλίου εστιάζει στην επίδραση της Συμπεριφορικής Επιστήμης & της Ψηφιακής καινοτομίας στην λειτουργία του δημόσιου τομέα.

 

Published in ΕΛΛΑΔΑ

Στην έμφαση που δίνει ο Όμιλος Imerys, παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα, στη δημιουργία των επιχειρηματικών πρωταθλητών του αύριο, μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης, εστίασε την παρέμβαση του στο 11ο Annual Capital Link Sustainability Forum ο πρόεδρος της Imerys Greece SA και Imerys Bauxites Greece SA, Αθανάσιος Κεφαλάς.

Published in ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 22 Απριλίου, γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης και ευαισθητοποιούμαστε για το μεγάλο, κοινό μας σπίτι. Σε μία εποχή που οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας είναι πιο έντονες από ποτέ, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναδεικνύονται σε βασικές προτεραιότητες. Το πράσινο μήνυμα της ημέρας βρίσκεται στην καρδιά των έργων που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ προετοιμάζοντας ένα καθαρό μέλλον για τις γενιές που έρχονται.

Published in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Page 1 of 4

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME