ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ (16)

 

Ο τρεις φορές Γάλλος πρωταθλητής ράλι Yoann Bonato ανακοίνωσε ότι θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που θα καταφέρνει τον καλύτερο χρόνο γύρου σε κάθε αγώνα. Με αυτή την δράση ο Bonato συμμετέχει σε μια αυξανόμενη περιβαλλοντική στροφή του κόσμου του αθλητισμού.Καθώς ο Bonato και ο συνοδηγός του Benjamin Boulloud, δεσμεύονται για την πρόκληση «1 νίκη για 1 δέντρο», ταυτόχρονα σχεδιάζουν να λάβουν μέρος σε εννέα αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα και σε οκτώ γύρους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) φέτος. «Εδώ διακυβεύεται ένα ολόκληρο δάσος», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα από 200 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεθνώς έχουν υιοθετήσει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής του Finance Initiative του Προγράμματος Περιβάλλοντος UNEP FI του ΟΗΕ, που προτείνει συγκεκριμένες αρχές αειφορίας για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της σύγχρονης τραπεζικής, ασφαλιστικής και επενδυτικής πρακτικής. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι τράπεζες να θέσουν στόχους αειφορίας και διαφάνειας, να εντάξουν μετρήσιμους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους στη στρατηγική τους, να ελέγχουν και να υπολογίζουν την επίδραση των χρηματοδοτήσεών τους και να δημοσιοποιούν και να βελτιώνουν τον αντίκτυπό τους, θετικό ή αρνητικό, στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Ρώσοι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν την κλιμάκωση μιας εν δυνάμει απειλής για το περιβάλλον στη Σιβηρία, όπου το χιόνι έχει μολυνθεί με μικροπλαστικά, καθώς όπως λιώνει, αυτά διεισδύουν στο έδαφος. Οι επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου του Τομσκ (TSU) ανακοίνωσαν ότι έχουν συλλέξει δείγματα χιονιού από 20 διαφορετικές περιοχές της Σιβηρίας, από τα όρη Αλτάι έως την Αρκτική ζώνη και ότι τα προκαταρκτικά τους ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι αερομεταφερόμενες πλαστικές ίνες εντοπίζονται στο χιόνι σε απομακρυσμένα σημεία της άγριας φύσης.

Η Γερμανία δήλωσε την Τρίτη ότι κατάφερε να επιτύχει τον εθνικό της στόχο για το κλίμα για το 2020, επιτυγχάνοντας 40,8% λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με το 1990. Ωστόσο, αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τα lockdown, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, τα οποία συνέβαλαν στη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών εδώ και τρεις δεκαετίες για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

 

Τα χέρια όπως και το πρόσωπό της σκαμμένα από τη θάλασσα, τον ήλιο και τα χρόνια. Η κα Σαλάχ ελ Μπουρί είναι διάσημη στα νησιά Κερκένα απέναντι από την ανατολική ακτή της Τυνησίας. Σε ηλικία 87 ετών συνεχίζει να ψαρεύει καθημερινά με την παραδοσιακή μέθοδο «χαρίφια», στήνοντας παγίδες με δίχτυα και πιάνοντας τα ψάρια που χρειάζεται για τα προς το ζειν.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να μην θεωρείται ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον άθλημα, αλλά μια νέα έκθεση δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας από τους κύριους μοχλούς της επερχόμενης πράσινης μετάβασης, αναφέρει η EURACTIV France.

Page 1 of 3

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME