ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ (37)

Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Η Καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα» διοργανώνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) στο πλαίσιο συνεργασίας της με το υπουργείο Εσωτερικών και τη γαλλική École Nationale d' Administration (ΕΝΑ).   Η νέα αυτή δράση διακρίνεται σε δύο διαλέξεις και σε αντίστοιχα εργαστήρια. Η πρώτη διάλεξη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη διαχειρίζεται την καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα, ενώ εκείνη που θα ακολουθήσει στις 28 Απριλίου εστιάζει στην επίδραση της Συμπεριφορικής Επιστήμης & της Ψηφιακής καινοτομίας στην λειτουργία του δημόσιου τομέα.

 

Στην έμφαση που δίνει ο Όμιλος Imerys, παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα, στη δημιουργία των επιχειρηματικών πρωταθλητών του αύριο, μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης, εστίασε την παρέμβαση του στο 11ο Annual Capital Link Sustainability Forum ο πρόεδρος της Imerys Greece SA και Imerys Bauxites Greece SA, Αθανάσιος Κεφαλάς.

Στην καθοριστική σημασία της ξεκάθαρης αναγνώρισης των βασικών στοιχείων που λειτουργούν ανασταλτικά για την ελληνική μεταποίηση και τη φέρνουν σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος και το αποθαρρυντικό για επενδύσεις καθεστώς αποσβέσεων, έδωσε έμφαση ο Μιχάλης Στασινόπουλος, πρόεδρος της «Ελληνικής Παραγωγής» σε παρέμβαση του στη διάρκεια συμμετοχής του στη πρώτη συνεδρίασης της κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας.

Mελέτες για έργα σε έκταση περίπου 195 στρεμμάτων, με την ανακατασκευή κεντρικών πλατειών -Αγ. Ειρήνης, Αγ. Γεωργίου Καρύτση, Αγ. Θεοδώρων, Ιερού Λόχου- τη δημιουργία νέων πεζόδρομων, καθώς και την ανακατασκευή και συντήρηση των υφιστάμενων πεζοδρόμων και πεζοδρομίων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, εγκρίθηκαν υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, ύστερα από συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Η ΑΝΑΚΕΜ, το μεγαλύτερο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΕΚΚ) στη χώρα, τονίζει ότι στόχος της είναι να προστατεύσει τον θεσμό της εναλλακτικής διαχείρισης από τον κίνδυνο να λάβουν άδεια λειτουργίας ΣΣΕΔ νομικά πρόσωπα ή σχήματα που δεν το δικαιούνται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και κυρίως, δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή του.

Μία πολύ δυναμική συμμαχία πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης  και του περιβαλλοντικού οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ECOCITY  υπέγραψαν την Τετάρτη 7 Απριλίου, Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την υποστήριξη υπηρεσιών και ενεργειών που σχετίζονται με την εφαρμογή της Περιβαλλοντικής, Ενεργειακής και Πολιτικής Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Page 1 of 7

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME