Εκτύπωση

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ζητά από την ΕΕ συμβιβασμό για τους κλιματικούς στόχους

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

climachage euthalassarypoi800

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις της σχετικά με το φιλόδοξο κλιματικό στόχο για τη διεθνή ναυτιλία, προειδοποιεί το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, λίγο πριν από μια σημαντική συνάντηση με το Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ) τον επόμενο μήνα.

Εκτύπωση

Αλλάζει το INTERREG μετά το 2020

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

eu interregprogram800

Σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική των προγραμμάτων ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας (ETC), γνωστά ως προγράμματα INTERREG, προανήγγειλε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ALDE και την πρόεδρο της Επιτροπής REGI, Iskra Mihaylova, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκτύπωση

Τι πληρώνει η Ε.Ε. για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

eu elladametanasteutiko800

Η Ε.Ε. έχει εγκρίνει έως σήμερα περίπου 1,5 δισ. ευρώ κονδύλια για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα και 750 άτομα έχουν τοποθετηθεί στα νησιά της, τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές, οι οποίες μιλούν για σχεδόν προνομιακή διαχείριση της χώρας και συγχρόνως προτρέπουν την κυβέρνηση να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.

Εκτύπωση

Κομισιόν: Θετικός ο αντίκτυπος των ΑΠΕ στην οικονομία και το περιβάλλον

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

oikonomia commissionenergy800

Νέο ανεπίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί επικαιροποίηση της ανάλυσης της Γ.Δ Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υποβλήθηκε το Νοέμβριο του 2016, όταν κατατέθηκε η δέσμη νομοθετικών μέτρων για την «Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους», η οποία περιελάμβανε ως πρωταρχικό στόχο για την Ευρώπη να καλύψει το 27% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 30% μέχρι το 2030.

Εκτύπωση

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο του Συμβουλίου της Ευρώπης

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

politiki symvoulioeudanoi800

Κύρια προτεραιότητα της δανέζικης προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών Εξωτερικών των 47 κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η συνέχιση της μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού συστήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επισημάνθηκε από τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Ράσμουσεν και τον υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντερς Σάμουελσεν.

Εκτύπωση

Προώθηση των στόχων για την κλιματική αλλαγή πριν από τη Σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ ζητά το ΕΚ

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

climachange euparisagreement800

Την αύξηση των στόχων του 2030 για την κλιματική αλλαγή ζήτησε με σχετικό ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (3 Οκτωβρίου), καλώντας παράλληλα τα κράτη μέλη να προτείνουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τις μηδενικές εκπομπές πριν από τη Σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ το 2018.

Εκτύπωση

Νίκος Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη για λύση

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

anastasiades tourkiaohietoimi800

Η Αγκυρα δεν ήταν έτοιμη για λύση, και αυτό είχε καταστεί σαφές και στις επαφές και επικοινωνίες που είχε πρόσφατα ο Ελληνας πρωθυπουργός με τους κ. Ερντογάν και Γιλντιρίμ, δηλώνει σε επίκαιρη συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Εκτύπωση

Ε.Ε.: Εντολή στην Κομισιόν για μακροπρόθεσμη κλιματική στρατηγική ως τις αρχές του 2019

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

climachange commisionstohoiupd800

Ο Επίτροπος Κλίματος και άλλοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπονήσει μακροπρόθεσμη στρατηγική για το κλίμα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019, στα πλαίσια συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εκτύπωση

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού αναιρείται από τις δεσμεύσεις σε τοπικό επίπεδο

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

dtrump parisagreementeffect800

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το κλίμα, Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι, αν και υπό τον Τραμπ η Ουάσιγκτον βρίσκεται εκτός κλιματικού πνεύματος της εποχής σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, οι πρωτοβουλίες κυβερνητών και δημάρχων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ καθιστούν το αντίκτυπο της κλιματικής πολιτικής του Τραμπ αμελητέο.

Εκτύπωση

Tajani: να ξεπεραστούν οι στόχοι του 2020 για την κλιματική αλλαγή

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

climachange tajani2020stohoi800

«Χρειαζόμαστε ένα νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο πριν από τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Πρέπει να επενδύσουμε στην επόμενη δεκαετία προτού φτάσει το 2030», υπογράμμισε ο Antonio Tajani, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια εκδήλωσης του Συμφώνου των Δημάρχων, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Εκτύπωση

Κομισιόν: Νέα στρατηγική για τη μείωση του πλαστικού

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

eu plasticstategy800

Σχέδιο για την μείωση του πλαστικού στην Ε.Ε. έως το 2030 παρουσίασε η Κομισιόν με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος αποσκοπεί καθώς και τη δημιουργία νέων επενδυτικών ευκαιριών και θέσεων εργασίας. Η πρόταση προβλέπει επίσης νέους κανόνες για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των πλαστικών προϊόντων και συσκευασιών, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα ανακύκλωσής τους.

Εκτύπωση

Σήμα διεύρυνσης και άνοιγμα Ν.Δ. στην κοινωνία

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

kmitsotakis symvolaiokoinoniakomma800

«Οταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος, κανένας δεν μπορεί να τις κλείνει». Εμοιαζε σχεδόν απειλητική η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της περασμένης Τετάρτης.

Εκτύπωση

Χρ. Σταϊκούρας: Τα τελευταία δυόμισι χρόνια χάθηκαν χρόνος και πόροι

on . Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

hstaikouras elladahronosporoi800

«Η χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχασε πολύτιμο χρόνο και πόρους» υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015