Εκτύπωση

Παρίσι: Μία ημέρα χωρίς αυτοκίνητα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη ρύπανση

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon parismobility800

Οι αρχές του Παρισίου διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή την τρίτη ετήσια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητα, με τους δρόμους να γεμίζουν με ποδηλάτες και πεζούς, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τους κινδύνους της ρύπανσης.

Εκτύπωση

Κερδίζει έδαφος η κοινή και βιώσιμη αστική κινητικότητα

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon viosimikinitikotita800

Οι ευρωπαϊκές πόλεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για την κοινή κινητικότητα, με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης παράλληλα με την επίτευξη μεγαλύτερων κερδών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Εκτύπωση

Η ρύπανση του όζοντος προκαλεί υπερδιπλάσιους θανάτους από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon ozonrypansi800

Η μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση του όζοντος συνδέεται με ένα εκατομμύριο θανάτους ετησίως, σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Υόρκης. Αυτός ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Εκτύπωση

Η Μεσόγειος κινδυνεύει από τα πλαστικά

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon mesogeiosplasticaalert800

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι 1.455 τόνοι πλαστικού επιπλέουν σήμερα στη Μεσόγειο θάλασσα, ενώ θαλάσσια σκουπίδια έχουν βρεθεί σε όλα τα ύδατα της Ευρώπης. Το 94% των πλαστικών απορριμμάτων εκτιμάται ότι βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας.

Εκτύπωση

Δύο νέες έρευνες συνδέουν τα νεονικοτινοειδή παρασιτοκτόνα με τη μείωση του πληθυσμού των μελισσών

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon melissesphytofarmaka800

Δύο νέες μελέτες Ευρωπαίων και Καναδών ερευνητών αποκαλύπτουν με αποδείξεις ότι τα πολύ δημοφιλή νεονικοτινοειδή παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα έχουν δραματικές συνέπειες για τις μέλισσες, τους επικονιαστές που διατηρούν το σύστημα παραγωγής τροφίμων μας σε λειτουργία.

Εκτύπωση

UNESCO: Σταματήστε την υλοτόμηση στο τελευταίο αρχέγονο δάσος της Ευρώπης

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon unescodasospolonia800

Σε ασυνήθιστα αυστηρό ύφος η UNESCO ζητά από την Πολωνία να σταματήσει το διαβόητο σχέδιο υλοτόμησης στο δάσος Μπιαλοβιέσκα, τελευταίο κομμάτι του αρχέγονου δάσους που κάλυπτε κάποτε την Ανατολική Ευρώπη, αναγνωρισμένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Εκτύπωση

WWF: Οι θαλάσσιοι πόροι της Μεσογείου εξαντλούνται

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon wwfmedstudy800

Η θαλάσσια μεσογειακή πρωτοβουλία του WWF, σε συνεργασία με την Boston Consulting Group, έδωσε στη δημοσιότητα μια αποκαλυπτική έκθεση για την αξία της Μεσογείου, αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζει.

Εκτύπωση

Στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο οι προσπάθειες της Ε.Ε. για την ατμοσφαιρική ρύπανση

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon pollutioneujustice800

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο θα ξεκινήσει συνολική επανεξέταση των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την κύρια περιβαλλοντική αιτία πρόωρων θανάτων στην Ε.Ε.

Εκτύπωση

Απλώνεται η πετρελαιοκηλίδα από τη Σαλαμίνα ως το Λαγονήσι

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon salaminakilida800

Τραγική παραμένει η κατάσταση στις ακτές της Αττικής μέχρι και το Λαγονήσι, οι οποίες έχουν αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων απορρύπανσης, ενώ χθες το απόγευμα έγινε γνωστό από το συντονιστικό όργανο ότι αντλήθηκαν πάνω 774 κυβικά μέτρα πετρελαιοειδών από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» όπως και 350 κυβικά μέτρα προσμίξεων πετρελαιοειδών από την εταιρεία που έχει αναλάβει την επιχείρηση για την απορρύπανση του Σαρωνικού.

Εκτύπωση

Συσσώρευση τοξικού υδράργυρου στην αρκτική τούνδρα

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon arcticitoundraydrargyros800

Μεγάλες ποσότητες τοξικού υδραργύρου συσσωρεύονται στην αρκτική τούνδρα, απειλώντας την τοπική κοινότητα, την άγρια πανίδα και τις υδάτινες οδούς, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Εκτύπωση

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πυρκαγιών σε επαρχία του Καναδά

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon canadawildfiresjuly800

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στη Βρετανική Κολομβία, επαρχία του Καναδά, λόγω των πολλών πυρκαγιών που μαίνονται στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της+, προκαλώντας την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015