Εκτύπωση

Κομισιόν: Σωστά η Ελλάδα επέκτεινε τις θαλάσσιες Natura

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon elladanaturasea800

Συνεχίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση, το θερμό κλίμα μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας στο Ανατολικό Αιγαίο, κυρίως λόγω των διεκδικήσεων της τουρκικής πλευράς, το οποίο όμως έχει λάβει και ένα πράσινο, περιβαλλοντικό χρώμα καθώς επισήμως το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αμφισβήτησε ευθέως το καθεστώς προστασίας των περιοχών Natura 2000 στο Αιγαίο, όπως έγραψε αναλυτικά η Greenagenda.

Εκτύπωση

Εταιρεία στην Γκάνα μετατρέπει πλαστικές σακούλες σε πλάκες πεζοδρομίου

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon ghanaplastictiles800

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μόνο το 2% των πλαστικών απορριμμάτων στην Γκάνα ανακυκλώνεται, αλλά μία τοπική εταιρεία ελπίζει να αλλάξει αυτό το στατιστικό στοιχείο, μετατρέποντας πλαστικά σκουπίδια σε δομικά υλικά δρόμων και πεζοδρομίων.

Εκτύπωση

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να «σταματήσει αμέσως» την απαγόρευση εισαγωγής ξένων αποβλήτων

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon uschinaimporttrash800

Πέρυσι, η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αποβλήτων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι δεν θα εισάγει απορρίμματα άλλων χωρών, ώστε να εστιάσει στα δικά της προβλήματα ρύπανσης.

Εκτύπωση

Greenpeace κατά εταιρειών που δεν αποκαλύπτουν την προέλευση του φοινικέλαιού τους

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon greenpeacefoinikelaio800

Παρόλο που το φοινικέλαιο είναι ένα φυτικό παράγωγο, η παραγωγή αυτού του φτηνού υλικού είναι υπεύθυνη για τη μαζική αποψίλωση αναντικατάστατων τροπικών δασών και τον επακόλουθο θάνατο απειλούμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένου του ουρακοτάγκου, και της τίγρης και ελέφαντα της Σουμάτρα.

Εκτύπωση

Βραβεία Natura 2000: Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες στον τελικό

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon natura2000awards800

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες είναι ανάμεσα στους 25 φιναλίστ για το Βραβείο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έρχεται να αναγνωρίσει τον χρόνο, την αφοσίωση και τις προσπάθειες που επένδυσαν Ευρωπαίοι τη χρονιά που πέρασε σε θέματα προστασίας της φύσης, στο πλαίσιο του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Εκτύπωση

Ολλανδία: Ο πρώτος διάδρομος σουπερμάρκετ χωρίς πλαστικά άνοιξε στο Άμστερνταμ

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon ekoplazaproducts800

Ο πρώτος διάδρομος σουπερμάρκετ χωρίς πλαστικά εγκαινιάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο Άμστερνταμ από την ολλανδική αλυσίδα σουπερμάρκετ Ekoplaza. Σε αυτό το διάδρομο, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από περισσότερα από 700 προϊόντα χωρίς πλαστικές συσκευασίες.

Εκτύπωση

Τα χημικά προϊόντα από πετρέλαιο έχουν την ίδια επίδραση στην ατμοσφαιρική ρύπανση με τις εκπομπές οχημάτων

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon himikarypansi800

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), οι εκπομπές των χημικών προϊόντων από πετρέλαιο, όπως αρώματα, καθαριστικά, φυτοφάρμακα και μπογιές, συμβάλλουν εξίσου στην ατμοσφαιρική ρύπανση με τις εκπομπές των οχημάτων.

Εκτύπωση

Τοξοκέφαλη φάλαινα, ο «Λούις Άρμστρονγκ» των ωκεανών με ρεπερτόριο 180 «τραγουδιών»

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon whalesinger800

Τον χαρακτηρισμό «Λούις Άρμστρονγκ» των ωκεανών κέρδισε η τοξοκέφαλη φάλαινα (bowhead whale) η οποία ζει στην Αρκτική, μετά από την ανακάλυψη από επιστήμονες του ιδιαίτερου «ρεπερτορίου» της και του μεγάλου αριθμού «τραγουδιών» της, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής της περιόδου, τον χειμώνα.

Εκτύπωση

Οργιάζει το εμπόριο ηλεκτρονικών σκουπιδιών

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon emporioetrash800

Χιλιάδες τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών σκουπιδιών από τη Γερμανία μεταφέρονται κάθε χρόνο παράνομα σε Αφρική και Ασία. Οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά δύσκολοι και οι αρχές φτάνουν στα όριά τους.

Εκτύπωση

Το 90% των εμφιαλωμένων νερών περιέχει μικροπλαστικά

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon neromikroplastika800

Το 90% των εμφιαλωμένων νερών περιέχει μικροπλαστικά, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε σε 259 μπουκάλια διαφορετικών εταιρειών η μη κυβερνητική και δημοσιογραφική οργάνωση Orb Media.

Εκτύπωση

Κίνα: Στόχος να μετατραπεί η μολυσμένη γη σε καλλιεργήσιμη μέχρι το 2020

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon kinamolysmenaedafi800

Να καταστήσει ασφαλές για καλλιέργεια το 90% των μολυσμένων αγροτικών εδαφών της στοχεύει μέχρι τα τέλη του 2020 η Κίνα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος της χώρας, Li Ganjie.

Εκτύπωση

Το Περού προστατεύει ένα από τα τελευταία μεγάλα ανέγγιχτα δάση του κόσμου

on . Posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

perivallon dasosperou800

Η κυβέρνηση του Περού ίδρυσε το Εθνικό Πάρκο Γιάγκουας στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σε συνεργασία με τοπικές και διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις, για να προστατεύσει μόνιμα εκατομμύρια στρέμματα παρθένου τροπικού δάσους, σε μία από τις τελευταίες άθικτες περιοχές του πλανήτη.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015