Εκτύπωση

Στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες απώλειες μισθών στην Ε.Ε.

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ellada meiomenoimisthoi800

Σημαντική μείωση μισθών στην Ευρωπαϊκή Ενωση από το 2010 και μετά, καταγράφει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου (ETUI) με τίτλο «Συγκριτική Αξιολόγηση της εργασίας στην Ευρώπη 2018» που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Εκτύπωση

Αποψη: Δημοσιονομικοί κανόνες και θεσμοί στην Ευρώπη

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia dimosionomikaeu800

Μ​​ε την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, η χώρα θα βρεθεί μετά τον Αύγουστο 2018 σε καθεστώς «εκτός μνημονίων», ανακτώντας κάποιους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.

Εκτύπωση

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τα διυλιστήρια πετρελαίου για το αυξανόμενο κόστος CO2

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

eu diilistiriaco2costs800

Σε στρατηγική συνεργασία προχώρησαν τα διυλιστήρια πετρελαίου με άλλες βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας, προκειμένου να προειδοποιήσουν για τα σχέδια της ΕΕ αναφορικά με την αύξηση του κόστους εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Εκτύπωση

ΟΗΕ: Ανάγκη για παγκόσμιο New Deal με στόχο την εξισορρόπηση της οικονομίας

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

un globalnewdealeconomy800

Ο κόσμος πρέπει να μειώσει τη λιτότητα και τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και να αναλάβει την επίτευξη ενός παγκόσμιου «New Deal», για να εξισορροπήσει την παγκόσμια οικονομία και να επιτύχει ευημερία για όλους, αναφέρει χαρακτηριστικά έκθεση της  UNCTAD την Πέμπτη (14 Σεπτεμβρίου).

Εκτύπωση

Παράταση έως τις 21 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ellada forologikesdiloseisparatasi800

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) και ΦΕΝΠ (Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων), μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Εκτύπωση

Από το «κόσκινο» του ΥΠΟΙΚ οι δαπάνες όλων των υπουργείων

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ypoik dapanesypourgeion800

Τις δαπάνες όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά φορέων θα εξετάσει αναλυτικά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της λεγόμενης «επισκόπησης δαπανών» με στόχο την εξοικονόμηση πόρων όπου είναι δυνατόν και τον εξορθολογισμό της διάθεσής τους.

Εκτύπωση

Agrotica: Ελπίδες αλλά και ανησυχία για την ΚΑΠ της Ε.Ε. μετά το 2020

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

oikonomia agroticakap800

Τη θέση του ότι η επόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική επιδιώκεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι «ευφυέστερη και πιο δίκαιη», καθώς σήμερα το 20% των αγροτών λαμβάνει περίπου το 80% των ενισχύσεων, αλλά και ότι η νέα ΚΑΠ θα έχει μία «πράσινη αρχιτεκτονική», για μείωση της γραφειοκρατίας και του διοικητικού βάρους, διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χαράλαμπος Κασίμης, σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της 27ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Εκτύπωση

Έρευνα και εκπαίδευση οι προτεραιότητες του επόμενου προϋπολογισμού

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

eu 2018budget800

Οι έξυπνες δαπάνες και η εστίαση σε προτεραιότητες με γνώμονα το μέλλον, όπως η καινοτομία και η εκπαίδευση, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας κατά την επόμενη δεκαετία.

Εκτύπωση

ΕΕ: Απώλειες οικονομικών εσόδων και θέσεων εργασίας εξαιτίας της υπεραλίευσης

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

eu yperalieusiesoda800

Χιλιάδες θέσεις εργασίας και ενίσχυση του ΑΕΠ της ΕΕ κατά 4,9 δις ευρώ ετησίως θα μπορούσε να δημιουργήσει η ανανέωση των αλιευτικών αποθεμάτων της Ευρώπης, σύμφωνα με νέα μελέτη την ίδια στιγμή που οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές προειδοποιούν ότι οι κυβερνήσεις δεν διαθέτουν την πολιτική βούληση να εφαρμόσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για τη βιώσιμη αλιεία.

Εκτύπωση

Η ΕΚΤ φοβάται να προαναγγείλει πότε θα σταματήσει πλήρως το QE

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ecb draghiqegreece800

Η οριστική διακοπή του προγράμματος αγοράς τίτλων προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία δεν επιδιώκει να ορίσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία γι’ αυτή. Προτιμά να έχει την ευελιξία να αποφασίσει, παρακολουθώντας τα οικονομικά δεδομένα.

Εκτύπωση

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2017

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ypoik protogenespleonasmajuly800

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,936 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του έτους έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,632 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 431 εκατ. ευρώ.

Εκτύπωση

Σύσταση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές εντός 12μήνου

on . Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

kreglink ellada12minesexodosagores800

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζει μια στρατηγική βιώσιμης επιστροφής στις αγορές για δανεισμό, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τον οποίο η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έστειλε ένα θετικό σινιάλο στους επενδυτές.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015