Εκτύπωση

«Φρένο» στη ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο ζητά η Κομισιόν

on . Posted in ΚΟΣΜΟΣ

commission hatespeechrules800

Το Facebook, το Twitter και το YouTube της Google επιτάχυναν ταχύτατα την κατάργηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, εξετάζοντας τα δύο τρίτα των καταγγελιών εντός 24 ωρών, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ΕΕ.

Η ΕΕ έχει ασκήσει πίεση στις εταιρείες μέσων κοινωνικών δικτύωσης, για να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση εξτρεμιστικού περιεχομένου και ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες τους, ακόμη και με απειλές για τη ψήφιση σχετικής νομοθεσίας.

Η Microsoft, το Twitter, το Facebook και το YouTube υπέγραψαν κώδικα δεοντολογίας με την ΕΕ τον Μάιο του 2016, για να επανεξετάσουν τις περισσότερες καταγγελίες εντός 24ωρου χρονοδιαγράμματος.

Οι εταιρείες κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο αυτό στο 81% των περιπτώσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, σε σύγκριση με 51% τον Μάιο του 2017, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολούθησε την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας.

Η Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Věra Jourová, τόνισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης, όπως έκανε η Γερμανία με νόμο που προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αν δεν καταργήσουν αρκετά γρήγορα τη ρητορική μίσους.

«Δεν σας κρύβω ότι δεν είμαι υπέρ της σκληρής ρύθμισης, επειδή η ελευθερία του λόγου για μένα είναι απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε η κ. Jourová στους δημοσιογράφους τον Δεκέμβριο.

Η Επιτροπή εντόπισε ότι η ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο αφορούσε την εθνοτική καταγωγή, το αντι-Μουσουλμανικό μίσος και τη ξενοφοβία, συμπεριλαμβανομένης της ρητορικής μίσους κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

Μετά από πιέσεις από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αύξησαν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του εξτρεμιστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

Η Επιτροπή ενδέχεται να εκδώσει μια σύσταση, ένα εργαλείο μη δεσμευτικής νομοθεσίας, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταργήσουν το εξτρεμιστικό περιεχόμενο στα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πηγή euractiv.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015