Εκτύπωση

Μπαράζ επαφών Τραμπ για αραβική κρίση και Βόρεια Κορέα

on . Posted in ΚΟΣΜΟΣ

dtrump epafesarabkorean800

Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Αμπού Ντάμπι εκφράζοντας «τις ανησυχίες του για την συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και μερικών αραβικών χωρών».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε την ανάγκη τερματισμού της οικονομικής υποστήριξης της τρομοκρατίας, αλλά και της αποδόμησης της εξτρεμιστικής ιδεολογίας.

Στην συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τηλεφωνικής αυτής συνομιλίας βρέθηκε η ενότητα μεταξύ των δύο χωρών για την κλιμάκωση της άσκησης πιέσεων έναντι της Βόρειας Κορέας, προκειμένου ν' αλλάξει «τον επικίνδυνο δρόμο των προκλήσεων» που ακολουθεί. Οι δύο ηγέτες διαβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση ή επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος Τραμπ επικοινώνησε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, συζητώντας «τον αυξανόμενο κίνδυνο από το πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας», ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους, «στην αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου»

Παράλληλα, ο Τραμπ εξέφρασε στον πρόεδρο Σι την αποφασιστικότητά του για το ισοσκελισμό του εμπορικού ισοζυγίου στις σχέσεις με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Πηγή kathimerini.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015