Εκτύπωση

«Έξυπνο» υλικό-τζελ κινείται στον βυθό και μετακινεί αντικείμενα

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation 3dprintedsmartgel800

Ενα «έξυπνο», 3D-printed υλικό-τζελ που μπορεί να «περπατά» στον βυθό, να πιάνει αντικείμενα και να τα μετακινεί, ανέπτυξαν μηχανικοί του Rutgers University- New Brunswick. To υλικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ρομπότ τα οποία μιμούνται θαλάσσια όντα όπως το χταπόδι, που μπορεί επίσης να περπατά στον βυθό και να ακουμπά αντικείμενα χωρίς να τους προκαλεί ζημιά.

Εκτύπωση

Ποιο το DNA της καινοτομίας

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation dnasuccess800

Παρά το γεγονός ότι η δημιουργική νοημοσύνη διαφέρει από τους άλλους τύπους νοημοσύνης, όπως συστήνει ο καθηγητής Howard Gardner δεν αποτελεί μία γενετικά προκαθορισμένη γνωστική ικανότητα.

Εκτύπωση

Δημιουργήθηκε πλαστικό που είναι καλός αγωγός της θερμότητας

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation plastikonew800

Τα πλαστικά είναι θαυμάσια μονωτικά υλικά, καθώς παγιδεύουν τη θερμότητα. Αυτή η ιδιότητα είναι ό,τι πρέπει αν κανείς θέλει να φτιάξει π.χ. ένα μονωτικό «δακτυλίδι» για να πιάνει άφοβα το καυτό ποτήρι του καφέ.

Εκτύπωση

Τρίκαλα: Η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation trikala5g800

Η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G, είναι από σήμερα τα Τρίκαλα, καθώς στο Δημαρχείο υπογράφηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο Τρικκαίων, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ.

Εκτύπωση

Χαμηλού κόστους μέθοδος για τον εντοπισμό βακτηριδίων σε τροφή και νερό

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation bacteriafoodwater800

Μια νέα, γρήγορη και χαμηλού κόστους μέθοδο εντοπισμού βακτηριδίων σε δείγματα τροφής ή νερού αναφέρουν ότι ανέπτυξαν η επιστήμονας τροφίμων Λίλι Χε και συνάδελφοί της στο University of Massachusetts Amherst.

Εκτύπωση

Auberon: Εξωσκελετός για πυροσβέστες

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation auberonexosceleton800

Έναν εξωσκελετό και άλλα ρομποτικά «έξυπνα» συστήματα για χρήση από πυροσβέστες αναπτύσσει η Trigen Automotive - εταιρεία που εξειδικεύεται σε οχήματα και εξοπλισμό ειδικής χρήσης (όπως πυροσβεστικά) στη Σιγκαπούρη.

Εκτύπωση

AutoNaut: Αυτόνομο σκάφος για τη μελέτη και παρακολούθηση των ωκεανών

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation autonaut800

Ένα αυτόνομο σκάφος, το οποίο κινείται μέσω ενέργειας από τα κύματα και φέρει αισθητήρες που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, ανέπτυξε εταιρεία από το «εκκολαπτήριο» επιχειρήσεων του ΕΟΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) στη Μ. Βρετανία.

Εκτύπωση

Επίπεδο γάλλιο- ένα νέο υλικό δύο διαστάσεων

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation epipdogallio800

Επιστήμονες του Rice University και του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστημών στη Μπανγκαλόρ ανακάλυψαν μέθοδο δημιουργίας επίπεδου γαλλίου (σε επίπεδο ατόμου), το οποίο εμφανίζεται πολλά υποσχόμενο ως προς νέες εφαρμογές στον χώρο των ηλεκτρονικών.

Εκτύπωση

Τεχνητή νοημοσύνη - «επιστήμονας» συνέβαλε σε σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά της ελονοσίας

on . Posted in ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

innovation eveaimalaria800

Ένα κοινό συστατικό που συναντάται σε οδοντόκρεμες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο κατά της ελονοσίας, και ειδικότερα εναντίον στελεχών του παρασίτου της ελονοσίας που είναι πλέον ανθεκτικά στα σημερινά φάρμακα: Στη σημαντική αυτή ανακάλυψη επιστημόνων του University of Cambridge συνέβαλε η Eve- μια τεχνητή νοημοσύνη- «ρομποτική επιστήμονας».

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015