Εκτύπωση

Ομόφωνα μέλος των COPA και COGECA η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika gaiaepiheirein800

Ομόφωνα δεκτή στους κόλπους των σημαντικών ευρωπαϊκών αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων COPA και COGECA έγινε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις συνεδριάσεις των Προεδρείων των COPA και COGECA που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στις 15 και 16 Ιουνίου.

Πλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, οι Έλληνες αγρότες και συνεταιρισμοί αποκτούν και πάλι ουσιαστική δυνατότητα εκπροσώπησης και παρέμβασης στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αποκτώντας μετά από μια μακρά περίοδο απουσίας από τα ευρωπαϊκά δρώμενα, φωνή και ρόλο στην Ε.Ε.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία ιδρύθηκε το 2014, προέκυψε μέσα από μια ουσιαστική αλλά και επείγουσα ανάγκη για την δημιουργία μιας νέας αντιπροσωπευτικής οργάνωσης στον αγροτικό τομέα η οποία θα είχε την δυνατότητα αφενός μεν να επαναφέρει την χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων, αφετέρου δε να συμβάλλει ουσιαστικά ώστε οι παραγωγοί και οι συνεταιριστικές  οργανώσεις της χώρας να προχωρήσουν σε ένα ποιοτικό άλμα προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο.

Βασικός σκοπός της εταιρείας από την ίδρυσή της είναι ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η βελτίωση της οικονομικής θέσης των παραγωγών.

Κατά την ομιλία του στα Προεδρεία των COPA και COGECA,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Ιωάννης Κουφουδάκης τόνισε την εξαιρετική σημασία της εθνικής εκπροσώπησης στις κορυφαίες αγροτικές και συνεταιριστικές οργανώσεις της Ευρώπης, ενώ  σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να μονοπωλήσει τις COPA και COGECA, αποκλείοντας τη μελλοντική συμμετοχή σε αυτές άλλων ελληνικών οργανώσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή της στις COPA και  COGECA εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες αγρότες και συνεταιρισμοί θα έχουν και πάλι λόγο εκεί όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν στις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, το πλαίσιο λειτουργίας των αγορών αγροτικών προϊόντων κ.α.

Ως θεσμικός πλέον φορέας η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει την πρόθεση να εντάξει στις εθνικές ομάδες εργασίας που θα δημιουργήσει, για κάθε ένα από τα σημαντικά αυτά ζητήματα, όσους ενδιαφερόμενους ενεργούς αγρότες και εμπειρογνώμονες διαθέτουν εμπειρία και γνώση και ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Πηγή naftemporiki.gr

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015