Εκτύπωση

D. Gustafson: Απαραίτητη η συνεργασία ΕΕ-FAO για την κλιματική αλλαγή

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

eu faoclimachange800

Οι απαιτήσεις της παραγωγής τροφίμων μπορούν να επιτευχθούν χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), χωρίς, ωστόσο, να πρέπει να εξαλείψουμε τα ευρύτερα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν οι βιοτεχνολογίες, δήλωσε στη EURACTIV ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, Daniel Gustafson*.

Εκτύπωση

ΓΜΟ: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν παίρνει μέτρα εναντίον τους

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika eujusticegmos800

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε την Τετάρτη (13 Σεπτεμβρίου) ότι τα κράτη μέλη δεν μπορούν να λάβουν μέτρα έκτακτης ανάγκης που απαγορεύουν τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), χωρίς να αποδεικνύεται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή το περιβάλλον.

Εκτύπωση

Το μέλλον της ΚΑΠ: Περιβάλλον και καλύτερο εισόδημα

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika capperivalloneisodima800

Το βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο για τους αγρότες, η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον αλλά και η έλλειψη θέσεων εργασίας και επενδύσεων αναδείχτηκαν ως οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης της Κομισιόν για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό της ΚΑΠ.

Εκτύπωση

Ενίσχυση γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν μη γεωργικό

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika enishysigeorgikonproionton800

Μετά την προκήρυξη της Δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό προϊόν, γεωργικό προϊόν», από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε πρόσκληση υποβολής προτάσεων στη Δράση 4.2.2 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ε.Ε. (ΣΛΕΕ) (μη γεωργικό προϊόν)».

Εκτύπωση

Τον Αύγουστο η δεύτερη προκήρυξη για τα Βιολογικά

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika augustosviologikaprokirixi800

Πριν κλείσει το καλοκαίρι θα γίνει η 2η προκήρυξη του Μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αναφέρει ότι ήδη έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή οι αναγκαίες τροποποιήσεις που θα συζητηθούν και σε συνάντηση του, με τον Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν.

Εκτύπωση

Β. Αποστόλου: Παραχώρηση 1000 στρεμμάτων σε νέους αγρότες για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika aromatikafyta800

Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Εκτύπωση

Αύξηση τιμών στα τρόφιμα εξαιτίας των βιοκαυσίμων υποστηρίζει νέα μελέτη

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika biofuelsfoodprice800

Ραγδαία άνοδο των τιμών των τροφίμων στην Ευρώπη προκάλεσε η παραγωγή βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν περιβαλλοντικές ΜΚΟ ερχόμενες σε πλήρη αντίθεση με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διαπίστωσαν ότι ο αντίκτυπος της αιθανόλης είναι «αμελητέος».

Εκτύπωση

Περίπου 300 εκατ. για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σε δασικού χαρακτήρα επεμβάσεις

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika epemvaseisdasikaepidotiseis800

Η γενική διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα έχει την αρμοδιότητα για μέτρα ύψους 300 εκατ. ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκτύπωση

Σαπίζουν λόγω υπερσυσσώρευσης τα ροδάκινα στη Βέροια

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika rodakinaveroiaypersissoreusi800

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερσυσσώρευσης ροδάκινων στις μονάδες συλλογής νωπών αγροτικών προϊόντων της Π.Ε. Ημαθίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βέροια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φάνη Παπά και του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη.

Εκτύπωση

Μειωμένη κατά 14% η φετινή παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου

on . Posted in ΑΓΡΟΤΙΚΑ

agrotika paragogielaioladoglobal800

Με τις μεγάλες χώρες της Μεσογείου να έρχονται αντιμέτωπες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η παραγωγή ελαιόλαδου συρρικνώνεται φέτος και οι τιμές καλπάζουν. Από τις αρχές του έτους η τιμή παραγωγού του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου έχει καταγράψει άνοδο περίπου 25%, υπερβαίνοντας τα 4.200 δολάρια ο τόνος ή τα 4 ευρώ το λίτρο, ενώ δεν αποκλείεται να ενισχυθεί περαιτέρω.

UK Bookamekrs http://gbetting.co.uk Free Bets

onecon supprtbanneroctob2015